Storfors siktar mot andraplatsen när Pingisligan avslutas

2:11 min

Under helgen avslutas Pingisligan A för damer. Storfors ligger trea och har redan säkrat en kvartsfinalplats, men matcherna mot Skurup i eftermiddag och mot Dänningelanda imorgon är ändå viktiga.

– Det är viktigt att vinna de här två matcherna, för sedan får vi då kanske lättare matcher för att ta medalj. Systemet är lite konstigt i Sverige, vi har inte samma i Rumänien, säger Storfors rumänska spelare Cristina Kont.

Det hon syftar på är det svenska systemet med att de bästa lagen i sluttabellen får välja motståndare. Ettan väljer först, därefter tvåan, och så vidare.

Storfors ligger trea i tabellen, med bara en poäng upp till tabelltvåan Mälarenergi och två till serieledande regerande mästarna Eslöv. Båda Storfors matcher i helgen spelas i Växjö, först mot Skånelaget Skurup klockan 15 idag och sedan mot Dänningelanda imorgon.

Tränaren Anders Hulth understryker också att det vore betydelsefullt att klättra upp till andraplatsen. Dagens motståndare Skurup ligger sexa, men är ändå en svår motståndare, konstaterar han.

– Vi har stor respekt för dem, men jag tror absolut att vi tar dem, säger Anders Hulth.

Är alla i Storfors skadefria och redo för spel?

– Alla är skadefria och alla är jättetaggade på att få spela, så det känns jättebra.

Storfors uttalade målsättning den här säsongen är att nå semifinal. Men efter förra helgen, då laget bland annat slog starka Stockholmslaget Ängby, är frågan om man börjar drömma om SM-final.

– Det är klart att vi tänker de tankarna. Men vi tar en match i taget, nu ska vi först försöka bli tvåa och sedan kvartsfinalen. Men visst, vi ska gå för medalj, inget annat.

Under vintern har laget förstärkts med Audrey Mattenet från Frankrike, som tillkom i slutet av januari. Hon betyder mycket, enligt Anders Hulth.

– Hon har så otroligt med rutin och hon ger en stabilitet och styrka till de andra spelarna med sin trygghet. De vet att hon är väldigt bra, och de spelar de andra bättre för de räknar med att hon vinner minst två matcher i varje match. Hon är väldigt duktig.

Liverapportering från helgens matcher hittar du här (extern webbsida). Utöver Cristina Kont ställer grekiskan Filareti Exarchou, bosniskan Sonja Obradovic och fransyskan Audrey Mattenet upp för Storfors.