Stora protester mot presidenten i Brasilien

1:45 min

Idag hålls det stora protester runt om i Brasilien. Hundratusentals människor är ute för att protestera mot president Dilma Rouseff som för några månader sedan omvaldes.

En krisande ekonomi och en korruptionsskandal inom det statliga oljebolaget Petrobras har gjort att många vill se Dilma Rouseffs avgång.

– Ut med Dilma, ut med Arbetarpartiet, skrek folkmassan som samlats på Copacabana idag.

De var klädda i gult och grönt, den brasilianska flaggans färger. Nationalsången sjöngs flera gånger och demonstranterna hade uppmanats att komma i röda clownnäsor.

En som följt den instruktionen var Leticia Galindo.

– Vi kan inte sitta hemma och se vårt land kollapsa, vi måste gå ut och visa vårt missnöje, visa att politikerna inte kan fortsätta stjäla, säger hon.

Det är bara några månader sedan som president Dilma Rouseff omvaldes för ytterligare fyra år på presidentposten. Men en krisande ekonomi och en allvarlig korruptionsskandal inom oljebolaget Petrobras har gjort att hennes popularitet sjunkit i samma takt som tillväxtsiffrorna.

Bara en fjärdedel av brasilianarna tycker att hon gör ett bra jobb och den brokiga regeringskoalitionen har stora samarbetssvårigheter.

Protesterna idag hålls i alla Brasiliens stora städer och kravet är att president Dilma Rouseff avgår.

– Annars hoppas jag på en militär intervention, säger Bernardo som kommit till Copacabana.

När jag invänder att presidenten just blivit omvald i demokratiska val svarar Bernardo att det är de fattiga som valt henne.

– Arbetarpartiets bidrag har gjort dem lata. Vi behöver ett land där människor arbetar, säger Bernardo.