Felicia vill ändra bilden av sociala medier

4:34 min

Näthat, nätmobbning och nätpedofiler. Nej, internet är så mycket mer. Felicia Margineanu har skrivit en bok om allt positivt med sociala medier.

Det som skrivs om internet och sociala medier idag handlar till stor del om näthat, nätmobbning och psykisk ohälsa tycker Felicia Margineanu.

– Det är klart man blir orolig. Jag hade blivit livrädd om jag var vuxen och hade barn idag, men jag håller inte med. Sociala medier och internet har hjälp mig att förverkliga mig själv.

Hon har därför skrivit en bok om alla möjligheter som finns tack vare sociala medier. Felicia Margineanu är till exempel fotointresserad och har lagt upp sina foton på olika plattformar på nätet. Där fick hon snabbt uppmuntrande kommentarer och fick en push framåt.

– Jag vågade ta för mig mer och skapade mig ett yrke.

För Felicia och många andra är internet ett effektivt verktyg för att driva samhällsförändring och kämpa för demokrati och människors lika värde. Detta tar hon upp i boken "Uppkopplad - en guide till sociala mediers möjligheter".

Det var 2010 som Felicia verkligen förstod kraften av sociala medier. Dagen efter valet, när Sverigedemokraterna hade kommit in i riksdagen, kände hon att det inte räckte med att lägga ut en statusuppdatering på Facebook och sedan fortsätta vardagen.

Hon ville göra mer.

– Då startade jag ett event på Facebook där jag uppmanade folk att möta mig på Sergels torg dagen efter. Det kom 10 000 personer inom tolv timmar, så det är en fantatiskt plattform som internet är.