Politiker i Lilla Edet vill stänga skolor

0:59 min

Den politiska majoriteten i Lilla Edet vill stänga högstadiet på Tingbergsskolan och flytta eleverna till Fuxernaskolan redan till hösten. Dessutom vill de också stänga tre byskolor.

Politikerna vill också stänga Hjärtumsskolan, Nygårdsskolan och Västerlandaskolan, men först hösten 2016.

Lilla Edet har svårt att leva upp till skollagen och erbjuda alla elever en bra utbildning. Med den här omorganisationen tror politikerna att kvalitén på undervisningen kommer att höjas.

Gitte Jensen har barn på Hjärtumsskolan och var med och protesterade redan för fyra år sedan när det fanns planer på att stänga skolan. I dag är hon frustrerad över att skolan återigen hotas av nedläggning.

– Vi flyttade ju hit för att de här små ska ha en lika trygg och fin uppväxt som mina stora barn hade. Det var ett argument till varför vi köpte det här huset mitt ute i ingenting.

I morse fick Gitte Jensen veta att utbildningsnämnden ska ta upp förslaget, på ett extrainkallat möte på tisdag i nästa vecka. och redan finns planer på 

– Vi ska ta ner de gamla plakaten, damma av dem lite grann och kanske fräscha upp dem lite, koka kaffe och så träffas vi utanför kommunhuset på måndag klockan 17 – och talar om vad vi tycker.