Minister attackerad på asylboende

1:47 min

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) attackerades på måndagen under ett besök på asylboendet på Brobysjukhuset. En 25-årig man med en brandsläckare sprutade skum mot ministern.

Attacken inträffade när besöket på asylboendet höll på att avslutas. Säkerhetspolisen tog hand om mannen och förde undan ministern.

– Det var ju en person som uppenbarligen stod och väntade på mig och sprutade skum över mig och det är klart att jag blev överraskad men jag är helt oskadd, säger Morgan Johansson.

Blev du skrämd?

– Det blev jag ju, det är klart att man blev överraskad av det men jag har ju ingen skada på det sättet. Men man ska inte ta för lätt på sådant här heller. Man kan inte bara säga att man går vidare för det är klart att det är allvarligt.

Är det någon som har kommit till skada?

– Nej, inte vad jag vet. Min livvakt gjorde ett snabbt och bra ingripande, säger Morgan Johansson.

Hur ser du på säkerheten under ditt besök här i dag?

– Jag tror att det här är en enskild händelse och vill inte dra några slutsatser om det.

25-åringen kunde sedan gripas av polisen och är nu misstänkt för misshandel, meddelar Skånepolisen. Säkerhetspolisen har tagit över utredningen och under kvällen kommer förhör att hållas med mannen.

Morgan Johanssons besök på asylboende var ett av flera besök under dagen i Östra Göinge kommun. Enligt Johansson ändrar attacken inte hans planer. Under kvällen deltog han i ett offentligt möte i kommunen.