Polisens film gör succé på nätet

6:01 min

Polisen i Jönköpings publicerade under måndagen en film inför helgens motormässa och nu har filmen blivit en riksnyhet.

På måndagen valde polisen i Jönköping att publicera en film på Facebook inför motormässan som går av stapeln i helgen. På videon syns kommissarien och talespersonen Lasse Johansson sitta i en gungande polisbil med solglasögonen på och med musiken på högsta volym.

– Vi riktar oss till ungdomarna som kommer hit egentligen. Vi vill visa att vi finns men ändå hålla en liten allvarlig underton, säger filmens huvudperson Lasse Johansson.

Det var Lasse Johansson och Tommy Thorngren på kommunikationsenheten som kom på idén med den populära videon.

– Vi pratade om att göra något inför påsken, en kul grej med allvarlig betoning. Vi satt och spånade en dag och så kom vi fram till den här filmsekvensen.

Är det den verkliga Lasse Johansson som kommer fram i filmen?

– Ja, det är nog lite grann det. Jag är en motormänniska hela jag, jag åker privat MC och brukar åka runt och titta på mässor.

Och rektionerna har inte låtit vänta på sig. Filmen hade vid 14-tiden på tisdagen delats 2 237 gånger på Facebook och gillats av över 4 000 personer. Även sajten riksmedia i form av Nyheter24 har valt att publicera filmen.

– Det har gått över all förväntan. Vi var kanske lite rädda att det skulle bli lite negativt men vi har fått de positiva reaktionerna vi hade hoppats på, säger Lasse Johansson.