FFF:s Gustaf Nilsson en av landets största anfallstalanger

5:05 min

För ett år sen var han ungdomsspelare i Falkenbergs FF. I år har han a-lagskontrakt och beskrivs som en av Sveriges största anfallstalanger.

Gustaf Nilsson är bara 17 år men är nu redo för allsvenskan på riktigt.

Förra säsongen inleddes med kamraterna i ungdomslaget i Falkenberg. Men Henrik Larsson gav talangen chansen som inhoppare i allsvenskan och i år har han en plats på riktigt i Falkenbergs FF:s allsvenska lag.

Gustaf Nilsson gjorde sitt första allsvenska mål i sitt andra inhopp 2014 och har genom hela sin unga fotbollskarriär gjort sig känd som en pålitlig målskytt:

– Jag har alltid gillat att göra mål och pappa var också anfallare så det var perfekt, säjer Gustaf Nilsson som svar på frågan om varför han blev anfallare.

Vad är det roliga med att göra mål då?

– Det är en väldigt härlig känsla, alla blir ju så glada när man gör mål å hela laget kommer och blir glada för en, så det är roligt.

Du hamnade på en lista över landets största anfallstalanger, hur var det?

– Det är ett tecken på att det gått bra så det är verkligen roligt att vara med på en sån lista.

Varför tror du att du har kommit så långt som du har i din karriär?

– Jag tror att det är för att jag har tränat mycket och att jag hållit på med flera sporter. Jag har spelat innebandy också, då tröttnar man inte på fotbollen. Dessutom har jag alltid spelat med de som är ett år äldre.

Vad drömmer du för drömmar inför fotbollsäsongen?

– Jag hoppas att det går bra för Falkenbergs FF och att jag får göra några starter. Det är målet.