Sven-Bertil Taube, Melissa Horn, Simone Moreno och Bo Sundström hyllar Evert Taube

I år är det 125 år sedan Evert Taube föddes. Med anledning av det ger Berwaldhallen och P2 hyllningskonserten ”Möten i Monsunen” fredag 22 maj. Medverkar gör Sven-Bertil Taube, Melissa Horn, Bo Sundström, Simone Moreno och kammarmusikgruppen New Tide Orquesta under ledning av Per Störby Jutbring.

Artisterna som deltar i ”Möten i Monsunen” har alla en egen relation till Evert Taubes musik som de vill förmedla.

- Det blir spännande att se hur dessa artister tolkar Evert Taube. Tillsammans med orkestern New Tide Orquesta kommer ”Möten i Monsunen” att ge en spännande musikalisk bredd. Det kommer att bli nya klanger och stämningar och det är ett privilegium att få delta, säger Sven-Bertil Taube.

Hyllningskonserten ”Möten i Monsunen” leds av musikern och programledaren Carin Kjellman – till vardags programledare i P2:s Klingan.

Mer om artisterna:

Sven-Bertil Taube med två grammisar och en hedersgrammis är Evert Taubes yngste son och har en lång karriär som vissångare och skådespelare bakom sig, Han är utan tvekan en av våra mest folkkära artister.

Melissa Horn är en av våra mest populära artister. Hennes lågmälda, innerliga låtar går direkt in i publikens hjärtan. Motiveringen till Tidningen VI:s Taubestipendium håller än: ”Melissa Horn får Taubestipendiet 2012 för att hon med tidlös berättarlust och otidsenlig integritet skapat förnyat förtroende för den lågmälda visans kraft.”

Bo Sundström är mest känd från Bo Kaspers Orkester men har även släppt skivor under eget namn. Musiken är laid-back med en smak av bossanova, jazz och tango. Allt mixat med en rejäl dos svensk visa.

Simone Moreno är född och uppvuxen i Brasilien men bor numera i Sverige. Hon är en av Sveriges häftigaste scenpersonligheter, full av samba, reggaegung och soul. Låten ”Vem pra Bahia/Vi drar till Malmö” som hon gör tillsammans med Timbuktu är en av hennes största hitar.

New Tide Orquesta är en svensk kammarmusikgrupp, som vridit och vänt på begreppet ”nuevo tango” på flera album och turnéer runt hela världen. Deras musik är en unik blandning av barockmusik, nuevo tango, fri improvisation, minimalism och konstmusik.

 
Fakta
:
Fredag 22 maj kl 18.00 och 20.30
Konserten sänds i P2, Klingan, den 30 maj kl 16.00.

Hyllningskonsert till Evert Taube 125 år
Berwaldhallen

New Tide Orquesta
Sven-Bertil Taube
Melissa Horn
Bo Sundström
Simone Moreno

Biljetter: 140-475 kr

Pressfrågor och pressackrediteringar

Inger Söderholm, pressansvarig, Berwaldhallen
E-post: inger.soderholm@sverigesradio.se
Telefon: 0709-969599

 
Biljetter och biljettinformation
www.berwaldhallen.se
E-post: biljettkontoret berwaldhallen@sverigesradio.se
Telefon: 08-784 18 00

Twitter/instagram: @berwaldhallen   Facebook.com/Berwaldhallen