Kylskåp exploderade på Smögenhotell

1:09 min

Ett kylskåp exploderade på hotellet Smögens Hafvsbad under fredagskvällen. Hela hotellet utrymdes efter att farlig gas läckt ut. Inga personer skadades.

Det var strax efter klockan halv sju på fredagskvällen som räddningstjänsten i Sotenäs larmades om en explosion i hotellet som ligger på Smögen.

– Någon hade tappat ner en glasflaska bakom ett kylskåp i hotellets matsal. Flaskan träffade kylröret och då exploderade kylskåpet, säger Jimmy Göransson, insatsledare vid räddningstjänsten i Sotenäs.

I samband med explosionen uppstod ett läckage av kylgas och eftersom gasen är farlig att andas in utrymdes hela hotellet, inklusive 50 hotellgäster.

– Vi tog reda på vad det var för gas som läckt ut, och sedan vädrade vi ut den. Det var inte så mycket gas det handlade om eftersom det var ett vanlig kylskåp och det är inte så mycket som ryms i ett sådant, säger Jimmy Göransson, insatsledare vid räddningstjänsten i Sotenäs.

På grund av de låga koncentrationer av gasen kunde alla återvända till hotellet efter drygt en och en halvtimme, uppger räddningstjänsten.