ISHOCKEY

Mariestad BoIS tackar nej till J20 Superelit

3:14 min

Mariestad BoIS tvingas avstå en plats i landets högsta juniorserie J20 Superelit. Anledningen är klubbens dåliga ekonomi.

Mariestad BoIS stod för en stark bedrift när föreningens juniorlag klarade av att segra sig igenom flera kvalsteg och till sist slå Tingsryd i en helt avgörande match där vinsten innebar en plats i landets högsta juniorserie, J20 Superelit.

Ett historisk bedrift av den skaraborgska division 1 klubben som alltså kunde kvittera ut en biljett till juniorhockeyns finrum där SHL lagens juniorer huserar.

Men nu tvingas alltså Mariestad BoIS tacka nej till den åtrovärda platsen.

Enligt ordförande Johan Henriksson så klarar inte den skuldtyngda klubben att ta steget upp och under påsken fattade styrelsen det slutgiltiga beslutet.

Beräkningar som BoIS har gjort visar att det rör sig om runt en miljon kronor i ökade utgifter i form av resor, övernattningar och lön till juniortränare.

Pengar som föreningen inte har och därför var beslutet enligt Henriksson till sist självklart även fast det kändes mycket tråkigt.

Förutom ekonomin så kommer Mariestad även tappa ett tiotal av spelarna i J20 laget, bland dem flera av succélagets bästa, då de faller för åldersstrecket.

Mariestad BoIS har meddelat Svenska ishockeyförbundet att föreningen avstår platsen och mycket pekar då på att det blir Tingsryd, som BoIS slog i kvalet, som får behålla sin existens i J20 Superelit.

Hör hela intervjun med Mariestad BoIS ordförande Johan Henriksson i ljudklippet ovan.