Malmö

Hon vågade göra en film om BDSM

4:19 min

Det tog Tove Pils fem år att göra filmen Push me. Trots att det är en kortfilm så växte produktionen och omfattade till slut runt 100 personer. 

Filmen handlar om Siri som är frustrerad över att hon inte vågar göra det som hon drömmer och fantiserar om. Det handlar bland annat om att dominera en annan person sexuellt och testa BDSM.

– Jag var intresserad av de normer och gränser som gör att vi stoppar oss själva, säger Tove Pils.

Tema med många gränser

I filmen blir Siri pushad av en av sina bästa vänner som tar med henne på en workshop om BDSM.

– BDSM är intressant på många sätt, det finns så många gränser; smärtgräns, normer, sexualitet och att våga vara öppen med det.

Vad vill du att man ska ta med sig när man har sett den här filmen?
– Jag tror att det är en känsla av befrielse i slutet av hur det kan kännas när man till slut vågar men också att inspireras till att våga göra det man själv drömmer om.

Produktionen växte

Trots att filmen bara är 25 minuter lång blev produktionen stor, runt 100 personer har varit inblandade.

– När jag skrev så ville jag inte begränsa mig så jag skrev en massa scener med hur många statister som helst. Det blev ett omfattande jobb att planera och framför allt klippa allt material.

Utmaning på många plan

Att våga och bryta gränser är inte bara filmens innehåll det blev också en utmaning för filmens skapare.

– Det var en utmaning att få ihop allt och bara det att spela in scener på en BDSM-klubb när man inte har spelat in så mycket film tidigare, konstaterar Tove Pils.

Filmen har haft premiär på en kortfilmsfestival i Uppsala och hade egentligen Malmöpremiär för ett par veckor sedan men visas på fredag på Folkets bio i Malmö under queerfilmfestivalen.