Vi skapar Stockholms nya radio

Metropol byter namn till P5 STHLM

0:31 min

Den 4 maj byter den lokala Stockholmskanalen Metropol namn till P5 STHLM. Kanalen kommer bland annat direktsända mer på kvällar och helger.

– Vi förändrar och utvecklar Metropol för att på ett ännu bättre sätt skildra det mångfacetterade Stockholm. Det blir en nystart för kanalen och därför väljer vi också byta namn på den, säger kanalchefen Lotta Mossberg.

P5 STHLM, som kommer att höras på 93,8 Mhz, kommer att direktsända mer på kvällar och helger och ha lokala reportrar i olika delar av länet. Kanalen har som mål att bli "Europas mest sociala radiokanal".

– Målet med P5 STHLM är att få publiken att känna sig som en naturlig del av kanalen - för oss är lyssnarens röst otroligt viktig. Stockholm växer och vi kommer fortsätta att göra lokalradio men även blicka ut mot omvärlden. Vi tar med våra trogna Metropollyssnare in i det nya och hoppas att fler vill vara med och göra radio tillsammans med oss, säger kanalproducenten Shabnam Mahmoudkhan.

Att Stockholmsregionen växer och antalet invånare ökar ligger till grund för de förändringar som nu görs av Sveriges Radios två lokala Stockholmskanaler.

– Det pågår en stor inflyttning från andra delar av Sverige och från andra länder. År 2022 kommer vi enligt prognoser att vara 2,5 miljoner invånare i regionen - det ställer stora krav på oss som lokala public serviceaktörer att utveckla vårt utbud och hitta nya arbetssätt för att fortsätta vara relevanta för publiken, säger Lotta Mossberg.

Samtidigt byter Metropol namn till P5 STHLM.

– Det kommer höras nya röster och möbleras om. Det har alltid varit en debattstuga i Metropol, men många vill höra lite mer snack och fler gäster. Det kommer lyssarna få. Vi kommer sända mer på helger och på tider då det annars mest är musik, så det kommer nästan alltid finnas en vän för dig där ute att lyssna på, säger Metropols programledare Gurgîn Bakircioglu.

Läs mer här.