Bordtennis

Storfors vann andra kvartsfinalen överlägset

3:01 min

Storfors bordtennisdamer var överlägsna i den andra kvartsfinalen hemma mot Stockholmslaget Spårvägen igår kväll och vann med hela 5-0. Därmed står det nu 1-1 i matcher, inför det avgörande mötet idag.

Storfors slutade tvåa i pingisligan A, och vann matchen mot Spårvägen i grundserien med klara 6-2. Därför var det oväntat att Spårvägen vann första kvartsfinalen i onsdags, 5-4.

En förklaring till det resultatet var att Storfors saknade sin kanske största stjärna, fransyskan Audrey Mattenet, som inte kunde komma loss från sitt jobb.

Men Mattenet var tillbaka i laget på fredagskvällen, och visade vägen genom att vinna två matcher.

– När hon kommer får vi en otrolig styrka och stabilitet i laget. Hon ger även de andra tjejerna otroligt bra självförtroende. Det var en otroligt bra taggning på tjejerna, det var stor skillnad mot onsdagen, säger Storfors tränare Anders Hulth.

Rumänskan Cristina Kont vann också sina två matcher, och bosniskan Sonja Obradovic sin enda. Storfors grekiska spelare Filareti Exarchou, som hade det tungt i onsdags och förlorade tre matcher, fick finna sig i att vara petad i returen.

– Hon förstod situationen och var bra med på bänken och hjälpte coacherna. Det är inga problem, hon tar det jättebra, säger Anders Hulth.

Faktum är att Storfors bara tappade två set - och vann 15 - under hela fredagskvällens möte. Så det var klasskillnad.

Redan klockan tio på lördagsförmiddagen inleds den avgörande matchen i sporthallen i Storfors.

Noterbart från de andra kvartsfinalerna är att Team Mälarenergi från Köping, som blev trea i grundserien precis bakom Storfors, lämnade walkover mot Växjölaget Dänningelanda. Därmed är en av Storfors tuffaste konkurrenter borta ur slutspelet.

Däremot är ettan i grundserien, regerande svenska mästarlaget Eslöv, klart för semifinal. Eslöv slog ut Malmö i två raka matcher, 5-0 och 5-1. I kvartsfinalduellen mellan Skurup och Ängby står det 1-1.