Storfors klart för SM-semifinal i bordtennis

0:59 min

Storfors bordtennisdamer är klart för SM-semifinal. Laget körde över Stockholmslaget Spårvägen i den tredje och avgörande kvartsfinalen på lördagsförmiddagen, och vann med 5-0.

Storfors franska stjärna Audrey Mattenet, som vann båda sina singelmatcher, gläds över segern - särskilt som hon själv egentligen inte gillar att spela så tidigt på dagen.

– Jag föredrar att spela på kvällen, på morgonen har jag svårt att vakna. Men det gäller att fokusera och kämpa, och tjejerna spelade bra idag, säger hon.

Rumänskan Cristina Kont vann också två matcher för Storfors och Sonja Obradovic en.

Audrey Mattenet missade första kvartsfinalmatchen i onsdags, på grund av andra åtaganden, och då förlorade Storfors. Med Mattenet i laget har man sen alltså vänt på steken igår kväll och idag med två raka 5-0-vinster.

Nu väntar semifinalspel, som drar igång 6 maj, och Audrey Mattenet vet redan nu att hon missar den första matchen då också. Men till returen är hon med, och hon tror att Storfors kan hem det till slut och gå till final.

– Det finns risk att vi förlorar första matchen, men vi har chansen sedan, vi kan absolut vinna.

Vilka Storfors får möta i semifinalen är inte klart än, men mycket talar för att det blir ett annat Stockholmslag, nämligen Ängby. Detta eftersom seriesegrarna och regerande mästarna Eslöv får välja semifinalmotståndare först.

Sannolikt väljer Eslöv att möta Växjölaget Dänningelanda, som blev sexa i grundserien och som vann sina kvartsfinaler mot tabelltrean Mälarenergi från Köping på walkover.