Tidaholm

Elhockey lockade nyfikna

1:51 min

En annorlunda sport lockade igår nyfikna till Tidaholm. Så kallad elhockey är en ny trend där rullstolsburna får möjlighet att röra på sig ordentligt. Erik Henriksson med familj hade kört från Kumla för att testa på.

– Kul!, det här vill jag fortsätta med, säger Erik

Pappa fyller i.

– Det är klart han får, blir svaret.

Små racerstolar i formpressat trä, med en känslig liten joystick som ska göra det möjligt att både skjuta och passa en innebandyboll far omkring i Hökensåshallen. Längst fram sitter ett kryssformat klubb-blad. Eldriften gör att de knappt hörs, men små leenden och strålande ögon syns hos alla de som får tillfälle att prova. Anton är den som far fram snabbast.

– Det är kul att åka runt och köra med en boll, och köra matcher och så. Det hjälper många.

I två års tid har Mikael Bohman som ligger bakom satsningen samlat in pengar till stolarna som kostar kring 100.000 styck. Snart hoppas han, så kan det finnas ett fullt lag i Skaraborg. Tre deltagare på varje halva av planen som är stor som en basketplan med sarger runtom.

– Jag hoppas att vi ska få ett fullt lag. Vi har fyra killar som är med just nu.

En annan som provade på var Marcus, som hade mamma Åsa Gustafsson med sig.

– De har ju väntat på denna dagen alltså. Det händer inte så mycket som de kan vara med på i vanliga fall. Det ser ju jätteroligt ut, jag vill också testa!