Elin Nilsson (M) polisanmäler dödshot på nätet

Efter utspelet om att lägga ner Sollefteå sjukhus har Sundsvallsmoderaten Elin Nilsson utsatts för kränkningar på nätet, och även dödshot, som att hon borde få ett nackskott och att man skulle ha skottpengar på henne. Hon har nu polisanmält hoten.

Vad är din erfarenhet av näthat? Vad kan man göra åt det? Diskutera!

"Jag väntade mig kritik efter uttalandet om Sollefteå sjukhus. När känsliga frågor aldrig lyfts i debatten är det lätt att bli upprörd på den väl som gör det. Det är okej. Men det är inte acceptabelt med personangrepp och hot. [...]

Jag har polisanmält två personer som har skrivit att jag borde få ett nackskott och att det borde vara skottpengar på mig. Det är direkta hot. Mot mig som person och mot demokratin i stort då man försöker tysta det fria ordet." skriver Elin Nilsson i ett uttalande om polisanmälningarna.

Ett par andra moderater har efter Elin Nilssons utspel tidigare i veckan krävt att hon ska uteslutas ur partiet, en av dom är moderaten Kerstin Svensson som uttalade sig i frågan i lördagens Sundsvalls tidning. 

Som ett svar på det gick Moderata studenters ordförande på Mittuniversitetet, Felicia Karlsson, ut med att hon backar upp Elin Nilsson i frågan.

Felicia Karlsson säger i ett pressmeddelande att eftersom landstingets ekonomi är körd i botten så krävs det åtgärder. Och att en nedläggning av sjukhuset skulle kunna vara en sån åtgärd.