Jan-Erik Ullströms nya bok lär barn om överlevnad

12 min

Författaren Jan-Erik Ullström vill att föräldrar tar med sina barn ut i naturen och lär dem om överlevnad. Han har skrivit boken BLÖH, barnens lilla överlevnadshandbok, som guide på vägen.

Med en burk levande myror, en rot från Stensöta och en björkkvist till tänderna så visade Jan-Erik Ullström under besöket i studion att det finns en hel del saker i naturen som kan underlätta för oss om vi går vilse eller på annat sätt behöver överleva utanför stadens förråd och gränser.

Det var när en av Jan-Eriks söner frågade hur man egentligen gör för att hitta vatten vid en eventuell apokalyps som författaren slogs av tanken att vi behöver lära barn hur man överlever.
Efter efterforskningar och utflykter så skrev han BLÖH, en överlevnadshandbok för barn där läsaren får följa grannbarnen Charlie och Maja på deras expedition tillsammans med författaren Jan-Erik och illustratören Gabrielle Nilsson.

Följer man överlevnadsguiden så får man lära sig allt från att göra upp eld, hitta ätbara växter, samla vatten och bygga bivack. Tips som är användbara för både barn som vuxen.

Skövdeförfattaren Jan-Erik Ullström har tidigare gett ut böckerna "Vägen till Umbria", "Med slutna ögon", och lustspelet "Frid och Fröjdh".