Vi i femman 2015

Kalmarskolan Regnbågen vann riksfinalen i Vi i femman

1:30 min

Malva Jönsson och Lukas Hellström från Regnbågen Montessori i Kalmar tog sig hela vägen till riksfinalen i Vi i femman och i kväll stod det klart att de vann hela rikstävlingen.

På onsdagskvällen samlades eleverna i Regnbågen klass 5 i lokalerna hos ett Kalmarföretag för att titta på den nervkittlande riksfinalen på tv. Finalen spelades in tidigare och hur det gick har bara varit känt för en ytterst liten krets.

– Det känns fortfarande inte riktigt som att man förstår det. Det är fantastiskt, säger Malva Jönsson och Lukas Hellström.

– Klassen försökte först få veta hur det gick, men vi höll det hemligt. De försökte med allt – och frågade hur vi kände oss när vi åkte hem och så, men vi kunde inte berätta något.

Malva Jönsson och Lukas Hellström tävlade i tv som "det orangea laget". Iklädda overaller fick de ta sig an en rad mycket kluriga utmaningar i en fabriksmiljö. Bland annat fick de ta sig an en sågduell där de sedan kunde få fördelar inför nästa del, där de svarade på svåra frågor.

Motståndare var elever från Mimerskolan i Sundsvall, Adelövs friskola i Tranås och Backens skola i Umeå.

När resultatet var känt utbröt stor glädje i lokalen i Kalmar, där föräldrar och elever hade samlats. P4 Kalmar var på plats och du hör mer om klassens firande i radion under torsdagen.