#STN15

Brita & Max med låten I'm Gonna Try

3:22 min

Får vi lov att presentera ett klassiskt familjeband, här två välartade vuxna som beslutat att leva livet tillsammans och börja producera barn. Järvsöstintan Brita Björs flyttade ner till exotiska Skåne och träffade där Malmöpågen Max Tellving och ljuv musik uppstod.

Hör Brita & Max med låten I'm Gonna Try genom att klicka på den blå-vita playknappen!

Bandets biografi

Med sina samsjungna röster tar de sig an hjärteknipande sånger, Max spelar gitarr och Brita spelar kontrabas.

Nu är de också i full färd att producera småmusiker och har än så länge lyckats med en liten trumslagare (medverkar dock inte ännu men har framtiden för sig).

Upprinnelsen till projektet var att Brita och Max tröttnade på långtråkig sambotid som bara gick ut på att titta på film och tv-serier. De fick i uppdrag av en vän att musicera tillsammans, de gjorde akustiska covers på snygga låtar, spelade in livemusikvideos och la upp på youtube.

Sedan dess har de även börjat ta spelningar på tu man hand, duotrubadurgig, bröllopsunderhållning och annat. De sjunger smörig stämsång så publikens ögon tåras. Nu har de precis börjat skriva egen musik tillsammans och första alstret var med i förra årets upplaga av Svensktoppen Nästa.

Här kommer en ny låt i äkta cowboyanda om att vända och vrida på ömhetsfloskler och överösa någon med sin kärlek.

Brita Björs är utbildad i musik och pedagogik vid Musikhögskolan i Malmö och kombinerar just nu frilanslivet inom musik, undervisning och scenkonst med musiklärarjobb. Är med i banden Tall Dark Strangers och The Erotica Project.

Har arbetat på Folkteatern i Gävleborg och är en av de drivande bakom kulturföreningen Scensation som nu huserar på Hälsinglands Träteater. Har bland annat erhållit Ljusdals kommuns kulturstipendium samt Lill-Babs sångstipendium.

Max Tellving är huvudsakligen filmarbetare men också skicklig musiker. Han regisserar kortfilmer som visats på SVT och vunnit filmpriser. Arbetar just nu som producent för SVT:s Trädgårdstisdag. Driver vid sidan av det produktionsbolaget Feedback film.

Även han är med i bandet Tall Dark Strangers och aktiv i kulturföreningen Scensation. Han ser Järvsö som sitt andra hem och har bland annat spelat in ett flertal musikvideor med Eric Bazilian med lokal prägel.

Hör Brita & Max med låten I'm Gonna Try genom att klicka på den blå-vita playknappen!