Romska EU-migranter attackerades

1:01 min

Sent igår kväll och inatt blev en grupp romska EU-migranter i Kista, nordvästra Stockholm attackerade. En person har anhållits.

Vid den första händelsen ska en man ha hällt brännbar vätska på EU-migranternas saker. Polis kallades då till platsen och kunde avvisa mannen. Senare kom han tillbaka tillsammans med en annan person och hotade samt slängde ner några av deras saker från en gångbro. Polis kom då tillbaka och grep mannen som har anhållits.

– Det som har hänt är att gruppen Eu-migranter som bor i Kista har blivit utsatt för brott, olaga hot mot grupp och ofredande, säger Stephan Kiernan som är närpolischef i Kista.

Sent i natt vid två-tiden greps två unga män som misstänkta för brotten. En sitter anhållen och en är släppt, men misstankarna kvarstår.

– En av dem misstänks ha hällt brännbar vätska på personernas tillhörigheter och senare under natten slängt ner deras saker och uttalat hot, säger Stephan Kiernan.

Hur mår personerna efter attacken?

– Jag vet att de inte mår så bra, jag kommer att träffa deras talesperson och förhoppningsvis någon från gruppen under förmiddagen på måndagen, säger Stephan Kiernan.