Skrivande instrument och ljudande kostym intar Visbybibliotek

6:33 min

Ljudet från en penna blir musik i ett konstverk med dans och måleri. Det är tonsättarkonstnären Anna E Weiser som låter Anna Linnéa Liljeholm teckna fram en konsert på Almedalsbiblioteket i Visby.

- Det är första gången jag är musiker och det är spännande att få vara det, säger Anna Linnéa Liljeholm som annars tecknar abstrakta landskap i svart-vitt.

Den här gången förstärks hennes tecknade ljud i ett specialbyggt instrument i det här konstnärsöverskridande tonsättarprojektet där musiker möter konstnärer och dansare i en gemensam konsert. Konserten heter Ljud av tänkande händer och tanken är att få oss människor att lyssna och ta in alla möjliga intryck.

Flöjtisten Lars Linna och kontrabasisten Nils Ossman från Gotlandsmusiken kommer följa tecknandet från Anna Linnéa Liljeholm och sedan tar dansaren Hanna Bylund över och snurrar runt i en specialgjord kostym av papper och silke som prasslar.

När dansen är slut kommer Elina Ericsson att måla foajén i Almedalsbiblioteket och dra linjer från golvet och uppåt väggar och fönster. Inblandad i projektet är också Joakim Klint som snickrat ihop specialinstrumentet, en skrivpulpet som är den som hela konserten utgår ifrån.