Bakom kulisserna på Max Martins nya hitfabrik

Mitt i Stockholm ligger en ny musikstudio som lockar världsberömda popstjärnor. I sista delen av Arvet efter Cheiron – en oändlig historia får Fredrik Eliasson som första reporter någonsin komma in bakom dörrarna till Wolf Cousins.

Programmet sändes första gången i april 2015. Hela dokumentären finns att ladda ner som podd här.

Max Martin har samlat ett gäng unga talangfulla hitmakare och skapat Wolf Cousins-studion som utvecklats till rena hitfabriken.

– Det är en Cheiron-idé med en massa rum där folk skriver popmusik. Jag blir väldigt lycklig när jag ser det här, säger Max Martin i dokumentären.

Tillsammans med sin adept Johan ”Shellback” Schuster har Max Martin samlat ett kollektiv talangfulla låtskrivare och producenter under sina vingar och startat Wolf Cousins, en modern version av Cheiron. De har redan gjort världshits till artister som Ellie Goulding, Ariana Grande, Adam Lambert och Taylor Swift. Framgångarna har inte låtit vänta på sig.

– Det gick väldigt snabbt. Det första som hände var att Ilya Salmanzadeh skrev låten Problem till Ariana Grande, säger Shellback.

När Fredrik Eliasson besöker studion i dokumentären så är det första gången dörren till Wolf Cousins öppnas för media.

– Det känns kul att ta med lyssnarna till en sådan här speciell plats och träffa det gäng som många världsstjärnor nu vill få till ett samarbete med. Här skrivs ett nytt kapitel i den här oändliga Cheiron-historien, säger Fredrik Eliasson. 

I den femdelade radiodokumentären Arvet efter Cheiron – en oändlig historia får lyssnarna möta Max Martin och många av hans kolleger som också valt att ställa upp i exklusiva intervjuer. Dörrar öppnas till studior där världshits skapas och där framgångssagan skrivs vidare. Nya generationers svenska hitmakare är idag bland de mest efterfrågade i världen och i spetsen går fortfarande Max Martin – decennier efter genombrottet.

Lyssna på Arvet efter Cheiron - en oändlig historia i SR Play