Just nu
  • Buss kört in i lyktstolpe på Teleborgsvägen i Växjö

Kronoberg

Ny teknik ska sälja fler majblommor

1:18 min

Från nästa år kan skolbarn i Kronobergs län få sälja majblommor med hjälp av sms. Ett bra förslag tycker 10-åriga Boel Holgersson.

Boel Holgersson är 10 år, går fjärde året på Ljungfälleskolan i Växjö och har sålt majblommor i tre år, men det blir inte någon fortsättning nästa år:

– Nej, jag tror inte det. Det är väldigt många som inte köper och då får man lämna tillbaka väldigt många. De säger ofta att de inte har några kontanter, men det blir kanske bättre om man kan sälja med hjälp av sms.

Det är barn som säljer majblommor som själva begärt att sms-tjänsten ska införas och det efter att många möjliga kunder just sagt att de inte har kontanter på sig. Barn i dag är ju själva väl förtrogna med det mesta av ny teknik.

Ett försök med sms-försäljning genomförs nu på tre orter i landet och slår det väl ut är tanken att möjligheten att köpa majblommor via sms ska införas i hela landet nästa år. Och hittills är erfarenheterna från försöksorterna ganska bra, enligt Majblommans generalsekreterare Lena Holm.

Majblommeförsäljningen till förmån för utsatta barn väntas dra in 60 miljoner kronor i år, och även om många inte köper är Boel Holgersson någorlunda nöjd med hur hennes försäljning gått i år.

– Ja, det har gått ganska bra tycker jag.