Finalisterna klara till Svensktoppen nästa

Finalisterna kommer från Sölvesborg, Karlskrona och Karlshamn. Den 17 juli gör de upp om segern i Blekingefinalen inför storpublik på Östersjöfestivalen.  

Hör alla låtarna längst ner i artikeln

Juryn har valt ut de fyra låtar som gör upp om segern 2015. Finalisterna är:

Captain K – One58, Karlshamn

Never going down that road again - The wild & weary, Karlskrona

My man – Erika Hansson, Sölvesborg

Make a mistake – Jens Sporron, Karlskrona

De fyra finalisterna kommer nu att spelas på hög rotation i P4 Blekinge och höras lika mycket som  till exempel Avicii,  Kelly Clarkson, Måns Zelmerlöw och Rihanna. Förra året spelades finalbidragen nästa 50 gånger var.

Finalen på Östersjöfestivalen
Det hela avgörs i Karlshamn den 17 juli. Förra året när Niklas Strömstedt, Eric Bazilian och Harmony Montclair var gästartister var det runt 1500 personer framför scenen. Årets gästartist kommer att presenteras inom kort.

Jury och publik avgör
I finalen är det juryn och folkets röster via sms som avgör vem som vinner.

Vinnaren har i sin tur möjlighet att bli ett av de åtta bidrag från hela landet som tar sig till riksfinal på Liseberg i slutet av sommaren. Där står en plats i nästa års Melodifestivalen, en utmanarplats på Svensktoppen och regelbundna spelningar för miljonpublik på P4 i hela landet på spel.

Tre raka riksfinaler
Blekinge har glädjande nog gått till riksfinal tre år i rad och fyra gånger under de sju år tävlingen funnits. Då har vi varit bland åtta bidrag av sammalangt drygt 1000 som skickas in.

Finalisterna i Riksfinalen har varit Morgan Färm (2014), Viktor Johansson (2013), Vapenbröder (2012) och Micke Nordenz (2009).

Årets jury
Det är dessa som valt ut låtarna bland 23 inskickade bidrag:

Adam Grahn – sångare i Royal Republic. Från Karlskrona men bor numera i Malmö

Ida Olsson – artist under namnet Adée. Från Borgholm och gjorde bland annat låten Woman till jämställdhetskonferensen Nordiskt Forum 2014.

Christian Fridh – musiker från Karlskrona. Sångare och gitarrlärare på Törnströmska gymnasiet