P3 Popstad Sundsvall blir fotoutställning

2:39 min

Pressfotografen Maria Eilertsen gör bild av musik - med utgångspunkt i P3 Popstad Sundsvall 1999. Utställningen visas just nu på Galleri Granen till den 9 maj.

Varken förr eller senare har lokal musik fått så stort utrymme i Sveriges Radio som när P3 utnämnde Sundsvall till Popstad 1999. Maria Eilertsens foton från det tillfället är nu en utställning som går att se på Galleri Granen.

Mats Hammerman är en av initiativtagarna.

– Utställningen är ett led i projektet ”Pipelines musikhistoria – ett viktigt kulturarv” där vi jobbar med att dokumentera musikhistorien i Sundsvall. Under lördagarna fram till 9 maj kommer vi att sitta med en scanner och ta emot bilder och berättelser som alla kan komma till oss med så att vår gemensamma historia blir mer komplett.

Så här lät motiveringen från 1999 när Sundavall blev P3 Popstad:

”1999 års PopStad har under en lång rad år utvecklat en vital och levande lokal musikscen med en imponerande stilmässig bredd. Den artistiska spännvidden har – tillsammans med jubilerande musikföreningen Pipeline, skivbolag som Massproduktion och Sidelake och remixare som Collén & Webb – bidragit till att P3 idag beslutat att utse Sundsvall till 1999 års PopStad”.