Moské fördömer text om fejkad terrorattack i Paris

1:54 min

"Terrorattacken i Paris är en bluff". Så löd rubriken när en person i början av året skrev en text på domänen halmstadmoske.se. En domän som ägs av islamiska barn- och kulturföreningen i Halmstad. 

Nu svarar Halmstad moské och säger att innehållet i texten var helt oacceptabel och att personen som skrev artikeln inte längre har någon tillgång till hemsidan längre.

– Det var en medlem som fanns förut i moskén som la upp den artikeln. Han ville skapa någon form av debatt genom att säga tvärtemot vad media rapporterar. Men styrelsen tyckte att det var fel att göra så efterssom texten bara kan skada moskéns rykte, säger imamen Abu Muadh.

Bara några dagar efter terrorattacken i Paris skrevs texten på halmstadmoske.se där skribenten påstod att attacken var iscensatt och att den inte skedde på riktigt.

P4 Halland sökte vid tillfället företrädare för moskén men då ville ingen uttala sig, fram tills nu. Abu Muadh säger att styrelsen inte ansvarade för hemsidan vid tillfället utan lät en annan medlem göra det. Men när texten skrevs fråntogs den personen ansvaret för hemsidan, styrelsen fördömde innehållet i texten som också sedan togs bort.

Hemsidan stängdes också ner i flera veckor. Nu har man byggt upp en ny hemsida och denna gången är det styrelsen som ansvarar för den.

– Vi har gjort om hemsidan nu och bara styrelsen har tillgång till den. Moskén försöker arbeta bra med den och har fått positiva reaktioner. Jag blir jätteglad personligen när någon person från kanske Göteborgs universitet eller en person som inte är muslim faktist skriver till oss och säger att den nya hemsidan och de nya tag vi tagit med den är bra, det är vi jätteglada för, säger Abu Muadh.

– Vi vet alla vad som hände i Frankrike, jag tror inte det finns någon person som inte vet det. Vi fördömer att man dödar oskyldiga människor oavsett vilka de är, säger Abu Muadh.