Saknade

Två personer försvunna - eftersöks med helikopter

Kvinnan som försvann från sitt hem i Öjaby strax utanför Växjö är fortfarande försvunnen. Nu har dessutom en man i Blädinge söder om Alvesta försvunnit.

Det var i torsdags eftermiddag som en kvinna i 70-årsåldern försvann från sitt hem i Öjaby strax utanför Växjö. Hennes hem ligger i närheten av ett större friluftsområde och trots insatser med helikopter, hundpatruller och sjöräddningen har hon inte gått att hitta.

– Sökandet efter henne kommer att fasas ut. Vi letar fortfarande men inte med samma resurser, säger polisens presstalesman på ledningscentralen Region Syd Kim Hild.

I natt rapporterades ytterligare en person i länet som försvunnen. Det är en 80-årsåldern man som försvunnit i Blädinge söder om Alvesta. Han försvann sin bostad vid ett-tiden i natt och närstående tog kontakt med polisen.

– Vi ska leta med helikopter i dag, säger Kim Hild.

Enligt polisens inre befäl i Växjö kräver insatserna mycket resurser och under dagen görs försök att engagera Missing People, orienteringsklubbar och poliser från andra län i sökandet.

Missing People deltog i gårdagens sökande efter kvinnan. Sammanlagt 30 personer var på plats uppger en kontaktperson på organisationen. De ska leta efter kvinnan även i dag.

– Att en man också är försvunnen har vi inte hört ännu, säger kontaktpersonen på organisationen till P4 Kronoberg.