Handboll

IFK Skövde tog en viktig seger i kvalserien

2:07 min

Det blev vinst för IFK Skövde mot gästande Önnered i Arena Skövde med 26-23 efter ledning i paus med 11-9. Det blev vinst direkt för den nya ledarduon på bänken som kunde ge hemmalaget lite ny energi.

Lagen följdes år ganska väl matchen igenom men med IFK Skövde i ledning med några eller någon boll hela tiden under ledning av Mats Ljungkvist och Andreas Larsson som styrde från bänken.

Önnered ledde med 3-1 precis i början av matchen men sedan tog IFK Skövde tag i det hela och gick upp i ledning med 7-4 som blev till 11-9 i paus efter en halvlek med ganska mycket energi framför allt från Kristian Svensson som satte fem mål och var riktigt het.

Ledningen fortsatte i andra

Det var fortsatt IFK i förarsätet med Rasmus Wremer och Alfred Ehn som satte några viktiga mål och laget kunde gå upp till en ledning med 15-11. Under denna period så punktmarkerade Önnered Kristian Svensson men tjänade inte mycket på det. I stället så klev andra spelare fram och banade väg. Då främst Markus Stegefelt som satte några stenhårda frikast 22-20, 23-20 när Önnered hade reducerat till 21-20.

Sedan var det inget snack utan Skövde kunde vinna med 26-23 och ta två viktiga poäng.

- Detta var ju det viktigaste att ta två poäng, menade en av tränarna Mats Ljungkvist efter matchen.

- Det var roligt och vi stod upp bra, fortsatte han.

Önnered räckte inte till

Det kunde förre Skövdespelaren Daniel Komayesh konstatera efter matchen. Det var en del små detaljer som avgjorde. Men han tyckte det var roligt att spela inför släkt och vänner i Arenan.

Nu ligger Skövde på andra plats efter Aranäs som rycker ifrån lite men det återstår tre matcher och fyra för en del, så vi får ta en match i taget menar Markus Stegefelt. Nu närmast Ricoh borta om en vecka.

Skövde-Önnered 26-23((11-9))

Skövde: Markus Stegefelt 7, Rasmus Wremer 5, Kristian Svensson 5, Alfred Ehn 5, Jonas Samuelsson 3, Mattias Obermuller. Önnered: Andreas Berg 7, Erik Nylén 4, Daniel Komayesh 4, Martin Adolfsson 2, Suljevic Almir 2, Nilsson Rasmus 2, Gustav Arrhenius, Marcus Grüner.

Publik: 1 299.