Polisdygnet 26-27 april

88 händelserapporter det senaste dygnet. De två män som suttit anhållna för misshandel i Karlstad frigav av åklagare. Två personer anhållna för stöld samt ytterligare två personer gripna för bostadsinbrott.

07.00 TRAFIKOLYCKA/RATTFYLLERI GRUMS.
Ett fordon som kört av vägen och in genom några häckar till en gård i Värmskog. Inga personskador. Föraren, en 77-årig man, misstänktes alkoholpåverkad och fick därför medfölja för kroppsbesiktning. Resultat: 0.10 mg/l.

08.33 RATTFYLLERI ARVIKA.
Ett fordon larmas ut där föraren misstänks vara alkoholpåverkad. Stopp kontroll Koppsäng. Föraren, en 63-årig man blåser positivt i sållningsinstrumentet och får medfölja för kroppsbesiktning. Resultat: 0.71 mg/l.

11.42 STÖLD AV MOTORFORDON KRISTINEHAMN.
Under natten har en lastbil av märket Scania stulits från ett företag på Drevsta industriområde. Modell: R450 Färg: Vit Registreringsnummer: SFR826 Värde: 1.2 miljoner.

12.36 STÖLD/INBROTT FILIPSTAD.
Inbrott i en verktygscontainer under helgen. Mycket verktyg och maskiner tillgripet.

14.02 RATTFYLLERI ARVIKA.
Vid en fordonskontroll stoppas ett fordon vars förare, en 49 man misstänktes vara påverkad. Medtagen för kroppsbesiktning. Resultat: 0.54 mg/l.

14.07 OLAGA HOT OCH OFREDANDE, KARLSTAD.
En 63-årig man gripen efter att han under helgen ringt och skickat sms ett flertal gånger till ett par. Han har via telefonsamtal hotat att döda målsägande. Mannen anhållen av åklagare.

15.14 INBROTT STRÅKET, EDA.
Inbrott i fritidshus.

17.01 FRIGIVNA, KARLSTAD.
De två män, 22 och 24 år, som anhölls under lördagen misstänkta för misshandel frigivna av åklagare.

18.34 NARKOTIKABROTT, GRUMS.
Två personer, en 21-årig man och en 18-årig kvinna, förs till Centralsjukhuset i Karlstad efter att ha tagit narkotika och troligen medicin. Mannen flögs i ambulanshelikopter och kvinnan fördes i ambulans för vård.

19.35 HÄMTADE TILL FÖRHÖR, ARVIKA.
Under gårdagen, lördagen, så lastade två män en kundvagn full med varor inne på COOP Palmviken och körde ut denna utan att betala. Idag sågs männen på en annan affär och detta meddelades till polisen. De två hämtades till förhör misstänkta för stöld. Båda anhållna av åklagare.

23.16 INBROTT/STÖLD I LÄGENHET. OLAGA HOT MÖLNBACKA, FORSHAGA.
Två personer har krossat en ruta till en lägenhet och gått in. Var borta när polis kom till platsen. Enligt vittnesuppgifter ska det vara en man och en kvinna som gått in i lägenheten och sedan lämnat. En hundpatrull spårar upp två misstänkta som grips. Det visar sig att man även har hotat målsägaren till livet via SMS. Frigivna av åklagare efter förhör.

(Källa: Polisen i Värmland/Vakthavande befäl)