SDU Dalarnas vice ordförande: En skam för Sverigedemokraterna

5:00 min

Idag kom beskedet om att SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand och vice ordförande William Hahne utesluts ur Sverigedemokraterna. Det är en skam för Sverigedemokraterna och en skam för interndemokratin, säger Camilla Jonasson, vice ordförande i SDU Dalarna.

Klockan 10:00 idag samlades Sverigedemokraternas partistyrelse för att bland annat fatta beslut om åtta föreslagna uteslutningar. Gustav Kasselstrand, förbundsordförande i SDU, och William Hahne, vice förbundsordförande i SDU och ordförande för SD Stockholm, finns bland medlemmarna som riskerar att kastas ut från partiet.

Anledningen till att de två utesluts är anklagelser om bland annat att ungdomsförbundet låtit aktivister från radikala extremistgrupper vara medlemmar i ungdomsförbundet och jobba aktivt där.

Så här kommenterar SDU Dalarnas vice ordförande Camilla Jonasson det hela:

– Det som händer nu är ju fruktansvärt, när man ser unga människor som gjort allt för partiet och nu har karaktärsmördats! Det är en skam för Sverigedemokraterna och en skam för interndemokratin.

– Det är rent maktmissbruk från partiledningens håll, säger Jonasson.

Jonasson menar att det är en skenprocess, och att partiledningen sedan länge bestämt sig för att Kasselstrand och Hahne ska bort.

– Det är ett rent maktmissbruk från partiledningens håll, säger hon.

Det är ett antal punkter som Mattias Karlsson hävdar att SDU-medlemmarna har gjort sig skyldiga till, bland annat så ska man ha låtit aktivister från radikala extremistgrupper vara medlemmar och aktiva i SDU.

– Det är helt falska anklagelser, det är svepande ord, menar Camilla Jonasson.