Pingisen på väg upp i Docksta

5:18 min

Docksta BTK, klubben med det stora samhällsengagemanget, har nyligen tagit steget till division 3 och har en färsk SM-vinnare i svårt sjuka och rullstolsburna Magnus Norgren.

– Samhällsengagemanget finns kvar, berättar Patrik "Putte" Näslund efter en avslutad boll mot K-G Hägglund, men det är lite smalare och lite vassare. Så vi satsar hårt nu på att göra ett bra jobb på alla hyresfastigheter som vi har.

Patrik är 47 år och K-G är snart 63. Båda ingick i det laget som den 18 april kvalade sig upp i herrpingisens division 3. Något av ett underbetyg till seniorpingisen i Norrland som inte har fler bra yngr spelare, men för Dockstas del är ungdomsverksamheten på väg upp.

– Anmärkningsvärt är att vi har 7-8 tävlingsaktiva tjejer, säger Näslund, som också berättar om sin vän Magnus Norgren.

– Han har en världsunik sjukdom. För att sammanfatta kort så har han en förslappning av venerna så att det blir för dåligt flöde av blodet. Han kan inte stå upprätt utan måste sitta i rullstol. Ibland får han skov så att han måste bli sängliggande upp och ned i 30 grader, alltså med fötterna upp och huvudet ner, dygnet runt. Senaste skovet låg han i stort sett från september -13 till december -14 och nu i helgen, efter att ha tränat en handfull gånger med stålvilja, var han upprätt i rullstol och vann rullstols-SM i pingis.