Sarah Sjöström om de svåra valen inför OS: ”Är jättetråkigt”

7:31 min

Sarah Sjöström berättar för Radiosporten bland annat om om tiden efter Jerringpriset och det svåra valet av distanser i satsningen mot OS i Rio 2016. 

– Det är svårt att känna igen en simmare på stan liksom. Man har ju oftast en badmössa och simglasögon på sig, så det tar ett tag innan folk känner igen ens ansikte kanske, säger Sarah Sjöström med ett skratt till Radiosportens Bengt Skött.

VM i Kazan i år blir ett viktigt steg mot OS i Rio 2016. Men det är ännu inte bestämt vilka sträckor som Sjöström kommer att satsa på.

– Den självklara distansen är 100 meter fjäril. Annars så har jag ju lite att välja på. Jag har jättesvårt att välja bort distanser. Det är jättetråkigt, men jag gör det för att öka mina medaljchanser i andra grenar, säger Sjöström och utvecklar:

– Det blir ju väldigt tufft med försök och semifinaler i fem lopp, och sen tre lagkapper. Jag känner att det blir väldigt tufft för mig. Jag måste välja bort och vi får se vad jag gör, säger Sjöström.

I årets VM i Kazan hoppas Sarah Sjöström öka på sin medaljskörd i VM. Där har hon i lång bana två guld (båda på 100 m fjäril), plus ett silver (på 100 m fritt).

Dessutom har hon sex individuella EM-guld i lång bana, förutom framgångarna i kort bana med bland annat tre VM-guld.

Lyssna till hela reportaget – klicka på ljudlänken under rubriken!