Abdi och Zahui med i bruttotrupp – förhandlingar pågår om EM-spel

Bruttotruppen till basket-EM är uttagen och i den finns de båda WNBA-spelarna Farhiya Abdi och Amanda Zahui med - trots att inte deras klubbar gett klartecken.

"Vi har fortsatta förhandlingar med WNBA och klubbarna. De är fortfarande aktuella i truppen", säger landslagsansvarige Jonte Karlsson i ett pressmeddelande.

Zahui bestämde sig nyligen för att hoppa av college för att bli proffs. Hon deltog i WNBA-draften där hon valdes som nummer två av Tulsa.

EM i Ungern och Rumänien startar den 11 juni. Redan nu måste 24 spelare anmälas till Internationella basketbollförbundet (Fiba). Ur den truppen väljs sedan de tolv EM-spelarna ut. Den truppen tas ut i samband med landskamperna mot Lettland den 4-5 juni.

"Jag tycker att vi som vanligt har ett spännande lag att arbeta med och jag är övertygad om att vi kommer ställa ett starkt och samspelat lag på benen i EM. Vi är generellt mindre än våra motståndare men det får vi kompensera med ett aggressivt och fartfyllt spel", säger förbundskaptenen Lars Johansson.