Tre Kronor: Zetterberg överst på önskelistan

1:10 min

På fredag anländer Filip Forsberg och Mattias Ekholm, men det kan bli fler sista minuten-förstärkningar för Tre Kronor i Prag-VM.

Natten mot torsdag, svensk tid, spelas den sjunde och avgörande åttondelsfinalen i NHL-slutspelet mellan Tampa Bay Lightning och Detroit Red Wings. En handfull svenska NHL-stjärnor kan bli tillgängliga för VM-spel, men överst på Tre Kronor-ledningens önskelista är centern Henrik Zetterberg.

– Skulle Detroit åka ur och "Zäta" vill komma, då kommer vi inte säga nej. Det är en världsklasspelare.

Det finns ju två bra backar i Tampa Bay också, Victor Hedman och Anton Strålman, men det är framför allt Henrik Zetterberg ni önskar er?

– Ja, det är på önskelistan. Så vi håller på Tampa... (skrattar).

Noterbart i övrigt härifrån Prag och Tre Kronors VM-trupp är att samtliga spelare är skadefria. Inga större skavanker alls. Vilket förvånar lagläkaren Björn Waldebäck.

– Det brukar vara mer bekymmer på de här samlingarna än vad hittills det ut att vara nu. Det är ett ganska ungt lag och det är klart att de är slitna, men de är inte åldersmässigt slitna, säger Waldebäck.

Backen Mattias Ekholm och forwarden Filip Forsberg anländer båda till Prag på fredag morgon. Samma kväll, klockan 20.15, spelar Sverige mot Tjeckien i VM-premiären. Men både Ekholm och Forsberg väntas spela, enligt Peter Popovic.