Jordbävningen i Nepal

Pontus tar hjälp av Schyffert för att samla in pengar till Nepal

10 min

Som ung adopterades Pontus Holmberg från Nepal av en familj i Huskvarna. Nu har han tagit hjälpt av kändisen Henrik Schyffert för att samla in pengar till landet.

Efter lördagens kraftiga jordskalv är förödelsen stor i det lilla bergslandet Nepal. Pontus Holmberg från Huskvarna bor just nu i Stockholm men adopterades från Nepal som liten.

När han hörde talas om skalvet i Nepal tog det ett tag innan han förstod vad som egentligen hade hänt.

– Det var en obeskrivlig känsla, en väldigt olustig känsla jag fick. Jag tittade som många andra i mobiltelefonen med ett halvt öga och såg att det skett en jordbävning i Nepal. Just vid det tillfället på morgonen var det svårt att ta in och förstå vidden av katastrofen, säger Pontus Holmberg.

Jag tänkte att jag framförallt måste försöka kontakta vänner och nepalesisk familj som jag har i Katmandu, men det gick upp för mig att det här var betydligt värre än ett litet jordskalv. Det kom som en chock när jag förstod vidden av det.

För familjen har det gått relativt bra och ingen har skadats i skalvet.

– Det har gått förhållandevis bra, inga kroppsskador så vitt jag vet. De har klarat sig bra men de lever just nu på gatan i provisoriska tält.

Häromdagen beslutade Pontus för att starta en insamling till hjälp av offren för katastrofen. Han satte upp 25 000 kronor som mål och skickade på måfå ett meddelande till komikern och kändisen Henrik Schyffert på facebook där han beskrev sitt syfte och sin bakgrundshistoria.

Dagen efter snappade Schyffert upp historien och länkade till insamlingen. I dag har man lyckats samla in över 40 000 kronor, men än är inte Pontus nöjd.

– Det finns inget tak, alla pengar kommer bra hands.

Hör hela Pontus fantastiska historia om adoptionen och insamlingen i ljudklippet i toppen av sidan.