Bodens kommun fick rätt om Hästcentrum

1:57 min

Bodens kommun fick rätt i målet om Hästcentrum. I går kom domen där förvaltningsrätten avslår överklagan från en företrädare för en privat hästklinik i Boden.

Det var i oktober 2014 som Förvaltningsrätten tillfälligt stoppade Bodens kommuns beslut att ta över det så kallade Centrumhuset samt operations/röntgenavdelningen med inventarier och att erbjuda andra veterinärer att hyra in sig i de utrustade lokalerna, men projektet har i princip stått stilla sen 2013.

Upprinnelsen till det var att en företrädare för en privat hästklinik i Boden överklagat beslutet att kommunen skulle ta över en del av ansvaret för projektet Hästcentrum och menade att kommunen gynnat en enskild företagare.

Kultur- och fritidschefen Staffan Eklund har fått uppdraget att utreda den framtida verksamheten och att presentera en utredning i slutet av maj som politikerna ska få ta ställning till.

– Det viktiga nu är att fundera över vilken verksamhet som Hästkraft ska ha. Om det ska utvecklas eller stanna i den form det är nu, menar kommunchefen Anders Sandberg.