Veckans färsking vecka 19 2015

Northern Indians – duon som är överens om allt

Veckans färsking i P4 Norrbotten heter Talk to me och är  verkligen purfärsk och den är den första singeln vi hör från bandet Northern Indians. Northern Indians består av Josef Eriksson och John Andersson från Piteå.

De träffades genom en slump och intresset för att skapa musik ihop föddes när de upptäckte att de delade samma inställning till hur musik ska framföras. Okonstlat, ärligt och med låtarna i fokus. 

Låten Talk to me är första singeln från det kommande albumet The great escape som släpps senare i vår på skivbolaget Rootsy som även till exempel Willy clay band väljer att ge ut sina skivor via.

Talk to me för tankarna till en amerikansk folkrocktradition där legender som Neil Young och Bob Dylan rör sig. Tunga namn och arv att bära, men Northern Indians Talk to me står sig bra i den hårda konkurrens med mängder av män med gitarr som går i dessa fotspår.

Talk to me är en låt som både känns ny och känns igen – en bra kombination för en radiohit och vi vill lova att ni kommer att nynna på denna i bilen under veckan. 

Har du en ny låt på gång? Vill du vara Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!