Vissa brev når inte Torsåker

1:34 min

Att få påminnelser och inkassobrev innan man fått räkningen på grund av bristande postutdelning är något som Alf Örnborg, som bor utanför Torsåker, menar att han varit med om ett flertal gånger.

Hur fungerar postutdelningen där du bor? Får du andras post i brevlådan? Mejla till micaela.toresson@sverigesradio.se

Att få påminnelser på räkningar som man aldrig tagit del av är något som Alf Örnborg varit med om flera gånger.

– Jag vet ju att jag har inte fått det som skulle betalas in och så får man ett kravbrev och då får man hålla på och jäklas med det företaget och tala om att postgången inte har fungerat för att slippa extra betalningar. Det händer med jämna mellanrum, säger han.

Förutom att Alf Örnborg upplever att han själv har problem med posten så menar han att även fler inte får sin post i tid.

– Ja precis, brev hamnar på helt fel adresser och så. Ja, nog har jag väldigt lite förtroende för posten i dag alltså. Det har jag, säger han.

Orsaken till varför brev kommer på villovägar är oklar men Alf Örnborg, som bor en bit utanför centrala Torsåker, menar att landsbygden i stort blir eftersatt och att han inte riktigt litar på att han får alla brev som skickats till honom.

– Det är klart att post som jag vet ska komma, kommer inte den då reagerar man ju. Men det kan ju vara post som jag inte vet om att jag ska få, som jag inte får hem till mig.

Hur mycket litar du på posten då?

–Ja, egentligen i dag när man ser hur det går till, då litar man inte speciellt mycket på den.

Inslaget följs upp med ytterligare ett inslag där posten ger en kommentar.

Hur fungerar postutdelningen där du bor? Får du andras post i brevlådan?