"Sekundmål" gav Washington segern

Det stod 1-1 och var bäddat för sudden death, men med dryga sekunden kvar av matchen mellan New York Rangers och Washington satte Joel Ward pucken i Rangers kasse, mellan benen på den svenske målvakten Henrik Lundqvist.

NY Rangers-Washington 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

NY Rangers: Jesper Fast (1) (Carl Hagelin). Målvakt: Henrik Lundqvist 93.1 procent .
Washington: Aleksandr Ovetjkin, Joel Ward (Nicklas Bäckström). Målvakt: Braden Holtby 96,9 procent.

Publik: 18 006.

Svenskar var i allra högsta grad inblandade när Washington vann den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av sju matcher.

Joel Ward blev för övrigt framspelad av svensken Nicklas Bäckström plus av Aleksandr Ovetjkin som sköt Washingtons första mål 18 minuter in i första perioden.
– Nästan lite chockerande, man var ju helt inställd på att det skulle bli övertid och plötsligt låg pucken bara i kassen, sade Nicklas Bäckström till Sportbladet när matchen var över.

Rangerscoachen Alain Vigneault var upprörd efter matchen eftersom han ansåg att Bäckström borde ha blivit utvisad efter en vårdslös tackling.

Matchens andra period blev mållös, men 15 minuter in i den tredje gjorde svenske Jesper Fast New York Rangers enda mål i matchen - och Fasts första slutspelsmål. En annan av New York-lagets svenskar, Carl Hagelin, var med och spelade fram det målet.


Anaheim-Calgary 6-1 (2-0, 2-0, 2-1)

Anaheim: Corey Perry 2, Matt Belesey (Hampus Lindholm), Patrick Maroon, Emerson Etem (Lindholm), Ryan Getzlaf . Målvakt: Frederik Andersen 95,8 procent.
Calgary: Sam Benett. Målvakter: Jonas Hiller 78,6 procent, Karri Ramo 85,7 procent.

Publik: 17 174.

I nattens andra kvartsfinalsmatch åkte Calgary på storstryk av Anaheim. Matchen slutade 6-1 till Anaheim och den svensk som utmärkte sig i matchen var 21-årige Hampus Lindholm som stod för två målgivande passningar.