Matilda Ekholm utslagen ur bordtennis-VM

Matilda Ekholm förlorade åttondelsfinalen i bordtennis-VM i Suzhou i Kina tidigt på fredagsmorgonen, svensk tid. Svenskan föll i fyra raka set mot kinesiska Mu Zi och är därmed utslagen ur singelturneringen.

Ekholm hängde med bra i de första två seten som hon förlorade knappt, 10-12 och 11-13.

"Jag hade inte samma flyt i spelet i dag som tidigare under turneringen men är nöjd med att jag gjorde jobbet ordentligt ändå. Jag har ju mina chanser i både första och andra setet", säger svenskan i ett pressmeddelande.

De två resterande seten vann kinesiskan däremot klart, 11-5, 11-3.

"Efter att ha tappat de två första seten började jag spela för svårt och för hårt. Att spela med högt tempo passar inte mig. Jag borde ha vågat stanna kvar i mitt eget spel med variation i skruv, tempo och placering", säger Ekholm.

Den 44-seedade svenskan trodde på förhand att hon skulle ha en bra chans mot Mu Zi som gjort en imponerande comeback på världsscenen. Inför årets VM hade kinesiskan knappt spelat några matcher och saknade därför rankning. Nu är hon framme i kvartsfinal.

Matilda Ekholm kan ändå vara nöjd med sin insats. Platsen i åttondelsfinalen är svensk dampingis största framgång i singel i VM-sammanhang sedan 1979.