Första maj-tåg i Enköping inställt

Klockan 11 skulle Socialdemokraternas förstamajtåg ha startat i Enköping, men så blev det inte eftersom det ställdes in. 

Orsaken: dåligt väder.
– Det är ingen idé om det ändå kommer att hällregna, särskilt med tanke på vår orkester, säger Sverre Ahlbom som är ordförande i Enköpings arbetarekommun.

– Det blir i en annan form nu, vi kör ett öppet möte i våra lokaler i stället.

Har det hänt förut att ni ställt in?

– Det har tydligen hänt, men det var före min tid. Det var många år sedan.

Vad har du fått för reaktioner på det här?

– Det är klart att det är många som tycker det känns konstigt och det tycker jag också. Vi kommer att ha en liten träningsgrupp här. Det är många som är traumatiserade över att de inte får gå i ett tåg. Men vi kommer att ha en terapisession här för de som inte mår bra. Så vi kommer att ordna ett eget litet tåg här för dem så att de känner att man har fått gå på något sätt, säger han.

Mötet sker istället inomhus i Socialdemokraternas lokaler i Enköping. Där talade bland annat socialförsäkringsminister Annika Strandhäll:
– Jag kommer att prata om de brister jag sett sen jag tillträdde som minister. Jag kom in i ett läge där vi står inför ett vägval. Ett Sverige som håller ihop i framtiden eller fortsatta ökade klyftor.

Vad tycker du om att det inte blev något tåg?
- Det känns ju lite annorlunda, men vi är ju flexibla och får anpassa oss efter läget. Regn och kyla och många äldre som vill lyssna, då passar det nog bäst inomhus, säger Annika Strandhäll.