Jönsson: ”Kanada vinner VM-guld”

3:32 min

Radiosportens ishockey-expert Jörgen Jönsson tippar här hur det går i ishockey-VM. Hur rankar han de åtta bästa lagen, vilket lag vinner guld och hur går det för Tre Kronor? Längst ned i artikeln kan du tippa hur det går för Sverige i VM.

1. Kanada
Jörgens kommentar:
– Bästa laget på pappret. Jag tycker det är det mest spännande laget att följa här i VM förutom Sverige. Crosby är där, samt ytterligare fem spelare som vann OS i Sotji. Kanske litet frågetecken för deras målvakter.

2. Ryssland
Jörgens kommentar:
– De har en fantastisk offensiv. Man brukar säga att ryssarna inte kan spela försvarsspel, men de senaste 5-8 åren har se gjort det mycket bättre.

3. Sverige
Jörgens kommentar:
– Sverige har alltid chansen att vinna, men jag har två lag som på förhand är större favoriter att vinna. Jag tror definitivt att Sverige kan vinna mot tjeckerna i en bronsmatch.

4. Tjeckien
Jörgens kommentar:
– I kraft av hemmaplan tar de sig förbi kvartsfinalen. Jag tror de får stryk i en bronsmatch.

5. Finland
Jörgens kommentar:
– Jag vill lägga in en brasklapp här. Det är ett lag som kan utmana om guldet. Men det är många bra lag och jag tippar dem ut i kvartsfinal.

6. Schweiz
Jörgens kommentar:
– Har stabiliserat sig i toppen de sista åren. Spelade ju i final i VM för två år sedan. Men de får svårare nu när många nationer fyllt på med bra killar.

7. USA
Jörgens kommentar:
– Ett ganska okänt USA som kommer hit. De brukar ha svårt i VM med att spela en europeisk typ av hockey.

8. Slovakien
Jörgens kommentar:
– Ett av de svagare favoritlagen. De har inte lyckas bredda sin trupp.