Hoppet stiger bland svarta i Baltimore

1:33 min

Överraskning och förhoppningar. Så reagerar många i Baltimore efter beskedet att sex poliser ska åtalas för bland annat mord i samband med att de grep afroamerikanen Freddie Grey.

Det var på lördagen som en lokal åklagare i Baltimore, i östra USA, beslutade att åtala sex poliser för mord, dråp och grova tjänstefel i samband med att de grep Freddie Grey, som senare dog av skador han fått i polisens förvar.

Åklagarens beslut väckte både överraskning och förhoppningar hos dem som demonstrerat mot polisens brutalitet i Baltimore.

Carietta Hiers pustar ut och säger att känslan just nu är lättnad, det är på tiden, vi kan andas lite, men vi måste vara vaksamma.

– Det har inte hållits någon rättegång än, ingen är dömd.

Carietta Hiers har tagit sig till stadshuset i Baltimore för att protestera mot polisen våld. Hon är överraskad över att den lokala åklagaren, Marilyn Mosby, så detaljerat och tydligt håller de sex poliserna ansvariga för Freddie Greys död.

Sylvia Harris, som är på väg till protestmötet med en affisch i handen med bilder på dödade unga svarta män, tackar åklagaren Marilyn Mosby och hoppas på att det ska bli förändringar nu.

– Svarta och fattiga har förnekats vissa fördelar och rättigheter som vissa andra har. Det är inte rätt. Vi behöver inte deras liv, vi vill bara leva vårt eget.

– Kycklingvingar är okej, vi behöver inte filet mignon. Fattar du hur jag menar?, frågar Syliva Harris.