Chelsea säkrade ligatiteln

Efter fem års väntan är Chelsea mästare för femte gången.

Eden Hazard säkrade Premier League-titeln när han nickade in segermålet, 1-0, mot Crystal Palace.

Klockan 16.22 svensk tid bröt det stora jublet ut på Stamford Bridge i sydvästra London. De blåklädda spelarna samlades i en jättekram på gräsmattan. Chelsea hade säkrat Premier League-titeln, klubbens femte i högsta serien, efter en knapp seger mot Crystal Palace, 1-0.

Efter en stund tog lagkaptenen John Terry, som nu samlat ihop fyra ligatitlar, en paus från omfamningen och försökte sätta ord på lyckan.

– Det är en otrolig känsla. Vi har jobbat så hårt för det och att ta det i mål är fantastiskt. Det här är vad jag lever för. Det har gått fem år sedan vi vann förra gången. Det gör ont att inte vinna så jag kommer verkligen att njuta i dag, sade han.

I och med segern är Chelsea, som har tre matcher kvar, uppe på 83 poäng. Det är en mer än Arsenal, som har fem matcher kvar, kan nå.

Matchen mot mittenlaget Crystal Palace var jämn. En viss frustration hade börjat skönjas när belgaren Eden Hazard efter en relativt anonym start fick en straff med sig trots att kontakten med Crystal Palaces James McArthur var minimal.

Hazard tog själv hand om straffen men slog den inte bättre än att Julian Speroni kunde rädda. Belgaren, som av kollegorna röstats fram till Årets spelare i Premier League, kunde dock nicka in returen.

– Jag vet att laget behöver mig. Jag är här för att göra mål, sade Hazard.

För tränaren José Mourinho är det den tredje Premier League-titeln med Chelsea efter mästaråren 2005 och 2006 under hans första period i klubben.

–Varje titel är en konsekvens av hårt jobb och en orsak att vara glad och stolt. Jag kan inte säga vilken som varit viktigast. Det här är den senaste men jag kommer att försöka vinna fler, sade portugisen.

Mourinho tror inte att årets titel innebär starten på en Chelsea-dynasti i engelsk fotboll:

–Det blir tufft framöver. De andra lagen kommer att bli ännu bättre. England är inte det bästa landet om man vill dominera fotbollen, sade Mourinho.

I söndagens andra match förstärkte Manchester Citys Sergio Agüero greppet om skytteligatiteln när han dundrade in segermålet, 1-0, i krysset bakom Tottenhams målvakt Hugo Lloris. Argentinaren har gjort 22 mål, två fler än Tottenhams Harry Kane. City är tvåa i ligan med tre poäng tillgodo på Arsenal, som dock är två matcher efter i spelschemat.


MATCHFAKTA:

Chelsea-Crystal P: 1-0 (1-0)

1-0 Eden Hazard (45).

Publik: 41 566.

Artikeln uppdateras.