Omdebatterad tjänst i Arboga tillsatt

Arboga har fått en näringslivschef. På onsdagen blev det klart att Göran Dahlén från Stockholm får den nya tjänsten som näringslivschef, en tjänst som var omdebatterad när det beslutades att den skulle inrättas.

Göran Dahlén är civilingenjör från Stockholm, har jobbat inom tekniska branscher och på senare år med företagsledning. Redan idag jobbar han med Arboga, som konsult i projektet ”Sjösätt Västra Mälardalen” där Köping, Arboga och Kungsör ska marknadsföras på en stor flotte i Stockholm i slutet av maj. Han är glad över jobbet som näringslivschef.

- Jag tycker att det känns väldigt fantastiskt att få chansen att bli näringslivschef i Arboga just i en region som utvecklas så spännande nu, speciellt med det här nya projektet som pågår för Västra Mälardalsregionen.

När det gäller tjänsten som näringslivschef blev den omdebbatterad när den inrättades. Vänsterpartisten Dan Karlsson i Arboga menade att tjänsten skapades för att Göran Dahlén skulle få den, något som tillbakavisades av kommunalrådet P-O Nilsson, som menade att tjänsten kom till för att Arboga har tappat många arbetstillfällen de senaste åren, och i själva rekryteringen var alla sökande intressanta, enligt P-O Nilsson.