"Glad att jag kan jobba med det jag älskar mest"

17 min

Per Gessle är rörmokar- och konstnärssonen från Halmstad som blev en av Sveriges mest framgångsrika popartister. Han slog igenom som sångare i Gyllene Tider i slutet av 70-talet. Tillsammans med Marie Fredriksson blev de Roxette - bandet som gjorde succé över hela världen och sålde över 60 miljoner album. 

Under åren som gått har Per Gessle bland annat hunnit med en solokarriär. Men nu är han och Marie Fredriksson tillbaka med Roxette - hur laddad är Per Gessle inför sommarens turné?

Lyssna på Erik Blix intervju med Per Gessle.

Du funderar inte ett dugg på att du blir äldre?

- Nej, nej faktiskt inte... Jag tycker att det är otroligt roligt att hålla på och jag känner mig inte alls klar med min mission. 

Vad är din mission då?

- Det är ju bland annat att åka jorden runt och träffa alla fantastiska fans. Men jag är ju en låtskrivare, och jag vill hela tiden utveckla mitt skrivande. Det är nog det jag brinner allra mest för. 

Är det lika roligt att turnera nu för tiden? 

- Ja det är faktiskt nästan roligare för man är mycket mer avslappnad. Man har inget att bevisa för sig själv längre. 

Ska vi prata lite om Halmstad? Jag läste att ditt hus är det som stigit mest i värde i hela stan. Visste du om det?

- Är det? Nej det visste jag inte! Men jag kommer inte sälja, det kommer jag nog aldrig göra. Det är en härlig stad. 

Du har ju gjort en enorm klassresa - tänker du någonsin på det?

- Ja, det är klart. Jag lever ju ett väldigt gott liv idag. Framför allt är jag glad att jag får jobba med det jag tycker om mest, musiken. Det är det ju inte alla som kan. Samtidigt jobbar jag ju i en bransch där man kan få mycket pengar om det går bra, men inget alls om det går dåligt. Så det är ju en balansgång hela tiden.