Bussar extrakollas efter dagens brand

0:50 min

I morse eldhärjades en linjebuss på väg mellan Göteborg och Borås. Ingen skadades, men nu ska Västtrafik kontrollera alla dubbeldäckare som trafikerar linjen.

Det var vid 05.30 som en buss på linje 100 fattade eld strax öster om Rya-motet några kilometer väster om Bollebygd. Branden startade i bak på bussen, men orsaken är inte klarlagd än.

– Bussen är på teknisk utredning just nu, så vi hoppas få reda på orsaken till branden så snart som möjligt. Samtidigt kollar vi alla andra dubbeldäckare på linje 100 efter eventuella fel så att vi kan säkerställa att det inte händer igen på någon annan buss, säger Anders Sandahl - pressinformatör på Västtrafik.

Har ni tagit de andra dubbeldäckarna ur trafik?

– Nej det här har aldrig hänt på en dubbeldäckare förut så vi har inte sett någon anledning att ta någon annan dubbeldäckare ur trafik. Däremot kontrollerar vi de andra bussarna och hittills har vi inte hittat något fel, säger Anders Sandahl.

Ombord på bussen fanns chauffören och två passagerare men ingen uppges ha blivit skadad. Bakre delen av bussen, som är en dubbeldäckare, blev helt utbränd vid branden.

I samband med släckningsarbetet stängdes riksvägen av i riktning mot Borås.