Målerås Glasbruk satsar på att slå i fjärran östern

0:58 min

Målerås Glasbruk har fått in en fot på en ny exportmarknad. Inom kort öppnar företaget ett så kallat showroom med bara Måleråsprodukter mitt i mångmiljonstaden Dubai i Förenade Arabemiraten.

Tanken är att satsningen ska öka exporten till fjärran östern och säkra jobb på hemmaplan.

– Än så länge har intresset varit brett för vårt glas i landet. Främst för att det är många nationaliteter som bor i Dubai, men de som bor i staden är mycket intresserade av glas som föreställer falkar och hästar i glas, säger Martin Robertsson från Målerås Glasbruk.

Tvåmiljonerstaden Dubai är också ett attraktivt ställe för världens exportföretag att placera sina kontor.

Dubai ligger i ett land som på kort tid växt från att ha levt på fiske och smuggling till att vara ett av världens rikaste länder. Mycket på grund av oljan.

Målerås har under flera år sökt efter platsen där affärsfolket med pengar söker sig. Dubai har som mål att vara en lyxdestination. Därför är satsningen bra.

– Det är inte alltid man ror iland saker och ting man jobbar med, men det här är något som vi verkligen tror stenhårt på. Ge det är ett par år så kommer detta att bli en av våra verkligt dominerade exportmarknader, säger Martin Robertsson.