Stafettgästen

Möt Gabriela Lexmyr Lindström - prisad lärare och hudvårdsterapeut

36 min

Gabriela Lexmyr Lindström från Storhögen brände ut sig som lärare. Idag jobbar hon som ekologisk hudterapeut och är starkare än någonsin.

Idag fick vi chansen att möta Gabriella Lexmyr Lindström som veckans stafettgäst i P4 Jämtland. Hon växte upp på Frösön med sina föräldrar och en lillebror. Dans var hennes stora passion och redan som treåring började hon med balett. En annan stor passion var kunskap och lärandet.

- Jag är en kunskapshamster. Om jag var hemma och var sjuk från skolan så kunde jag sitta och lyssna på utbildningsradion, och tänkte att egentligen hade jag kanske inte tid att vara i skolan för det fanns ju så mycket att lära där också.

Den passionen fick henne också att bli lärare. I 10 år jobbade hon som lärare i engelska, franska och spanska. Hon prisades för sitt sätt att lära ut och var omtyckt av många elever. Sedan tog det stop. Hon fastande i "Honungsfällan", passionen för lärandet gjorde henne helt utmattad.

- Det kändes verkligen som att jag bränt kablarna i huvudet, berättar Gabriela.

Under flera år slet hon ont, var sjukskriven och mådde riktigt dåligt.Hon insåg att hon inte kunde gå tillbaka till läraryrket och när hon sedan hittade utbildningen till ekologisk hudvårdsterapeut så kändes det bara rätt. Idag är hon egenföretagare tillsammans med sin man, som hon träffade på 9:ans buss från Frösön när hon var i tonåren.

Klicka på ljudlänken och hör hela mötet med Gabriela Lexmyr Lindström.