Fotboll

Dröm i uppfyllelse när Lessebo-Fowler träffade Liverpool-Fowler

5:10 min

Det finns bra helger – och så finns det bra helger. Som för Nicklas "Fowler" Andersson från Lessebo som i lördags fick träffa sin fotbollshjälte Robbie Fowler för första gången. 

Nicklas Andersson från Lessebo har fått smeknamnet "Fowler" efter sin idol Robbie Fowler, en tidigare engelsk fotbollsspelare med över 200 matcher under bältet för Nicklas favoritlag Liverpool. 

– Han kom fram som 17-åring i Liverpool. I sin andra match på Anfield gjorde han fem mål. Resten är ju nästan historia. Han fick ju till och med smeknamnet "Gud" efter den matchen. 

– Så han har varit min idol sedan dess. Och nu i helgen lyckades jag äntligen träffa honom i helgen på en supporterträff. 

Lessebo-Fowler: "Han var ju som vilken dåre som helst"

Under supporterträffen, som anordnades i Skärholmen i Stockholm, fick då Nicklas för första gången chansen att träffa sin idol.   

– Det var häftigt var det. Han var ju som vilken dåre som helst, höll jag på att säga. 176 lång och lite större än han var när han spelade fotboll. Jag såg redigt stor ut jämfört med honom, haha.

– Det var ett gäng som satt kring honom. Jag hade rätt hög puls efter man hade fått lite bilder och matchtröjor signerade. Jo, jag hade lite puls det ska jag villigt erkänna, säger Nicklas Andersson.

Lessebo-Fowler: "Mamma sa att jag kunde dö lycklig"

Nicklas passade även på att ge Robbie Fowler en specialdesignad gåva. En glasvas med ett blästrat motiv av Robbie Fowlers ansikte.

– Det var speciellt. Den blev han faktiskt glad för också. Det verkade så. Hoppas den hamnar bland alla hans andra pokaler. Haha. Till och med min mamma sa efter att "nu kan du dö lycklig, Nicklas".